Välj en sida

Det finns alltid något jobb att göra och eftersom jobbet även är min hobby (min jobby) så känns det inte betungande att sätta mig ner och jobba. Det beror såklart lite på vad det är för uppgifter, även mitt företagande har roligare och tråkigare sidor. Nu tänker jag också främst på skrivbordsjobb, den här tiden på året består mina arbetsdagar främst av jobb vid datorn, på våren och sommaren är det även mera utomhusjobb som gäller.

Men tillbaka till ämnet. Men även om min jobby är rolig så behövs det ibland något annat. Så häromdagen tog jag ett aktivt beslut att inte jobba på hela dagen, utan istället vara ledig. Då återstod frågan; vad ska jag göra istället. Svaret resulterade i nya gardiner i köket.

Att sy tycker jag är roligt och jag gillar att påbörja något som relativt snabbt blir klart. Det är konkret; ett tyg blir till exempel en gardin på bara några timmar. Det krävs inte alltför mycket tankeverksamhet (fast vissa moment kräver nog tankearbete, annars får man göra om…) så jag lyssnar gärna på radio samtidigt, gärna något pratprogram som det inte gör något att man missar lite i emellanåt (när man syr med symaskin hör man inte radion).

Vad gör du för att koppla bort jobbet?

För mig kan även snickarprojekt, målning och bakning ha samma funktion. Konkreta uppdrag som blir klara relativt snabbt.