Välj en sida

Häromdagen fyllde jag år, nuförtiden är det ju inte så omvälvande att fylla år. Det spelar inte så stor roll om man är 35 eller 36 år (jag fyllde alltså 36 år) men det inbjuder ändå till reflektion att bli ett år äldre.

En sak konstaterade jag redan för några år sedan och den kvarstår, det är mycket som blir bättre med åren.

När jag var runt 15 – 25 år var jag oftast yngst i de flesta sammanhang jag rörde mig i. Det kunde vara i en föreningsstyrelse eller på en kurs jag deltog i. Jag rörde mig ofta i kretsar där de flesta andra var några år äldre och ofta var det någon i dessa sammanhang som tyckte att det var roligt att påpeka att jag var ”väldigt ung” eller ”var på fel ställe eftersom jag var mycket yngre”. Behöver jag tillägga att detta vara ganska tröttsamt?

Nu är det väldigt sällan som jag är yngst i de kretsar som jag rör mig i, jag sticker inte längre ut och det är rätt så skönt.

En annan sak som kommer med ålder är förmågan att inte bry sig (lika mycket) om vad andra personer tänker och tycker. Det blir lättare med åren att känna efter vad man själv vill och köra på det spåret. Alla behöver inte tycka om en, den insikten är inte helt fel.

I år önskade jag mig en skottkärra i födelsedagspresent, som jag också fick. Även det skiljer sig en del mot hur önskemålen såg ut för till exempel 10 år sen.

Vilka tankar väcks oss dig när det gäller ålder?