Välj en sida

Lyssnade på Nätverkspodden, avsnitt 83, där digitala strategen Patricia Erlandson pratade om varför man ska öka sin synlighet på nätet. Främsta syftet är, såklart, att synlighet skapar intresse för varumärket. Kortfattat; syns du inte, finns du inte. Man kan även tillägga; hörs du inte, finns du inte, då mer och mer synlighet på nätet idag handlar om rörlig bild istället för endast foton och/ eller text.

Patricia pratade bland annat om att det är bättre done än perfekt. Det tycker jag är så bra uttryckt. Vill man uppnå perfektion blir man aldrig klar. Patricia sa så här i podden: ”Live så blir det gjort, en video kan man redigera ”ihjäl” och kanske aldrig bli nöjd med och risken är då att du kanske aldrig publicerar ett material som du jobbat många timmar med.”
En annan bra punkt som diskuteras i podden är att när man skapat intresse för tex en produkt eller en tjänst, tex genom att göra en live-sändning, är att man har någonstans att skicka personerna – dvs till en hemsida man är stolt över. Med andra ord behöver man ha grundläggande saker på plats så som en välfungerande hemsida innan man börjar skicka trafik till sin sida genom live-sändningar.
En stor fördel med live-sändningar och även inspelat material är att tittaren lär känna dig på ett nytt sätt. Tittarna får höra din röst, se ditt kroppsspråk och se dig vilket gör att de lär känna dig mycket bättre än genom en skriven text.
Blir 2018 året som du sänder live? Synlighet ger flera affärer!
Min utmaning till mig själv 2018 blir att våga filma mera, och då menar jag mig själv när jag pratar och att våga mig på att sända live. För det är ju sant att desto mer man gör något desto mindre pinsamt blir det, till slut blir allt en vana. Bara att kämpa på!