Välj en sida

Inspireras av andra är roligt och nödvändigt tycker jag. Varför komma på allting själv när det finns så många andra smarta människor där ute? Jag gillar att få tips på bra appar, hemsidor, program, böcker och en massa annat som jag läser om. Jag är aktiv på flera olika kanaler för att ”hänga med”. Men mina bästa källor är ändå LinkedIn, där finns proffsen, och Twitter, nya trender syns tydligt här. När det är frågan om mera lättsamma tips är Instagram ett medier som levererar. Inte heller att glömma Facebook men då främst grupper, alltså inte mina vanliga vänner som tipsar, utan får tips via olika grupper som jag är medlem i (främst företagsgrupper). Beroende på vad jag är intresserad av finns det olika grupper att gå med i. Det finns även skilda inspirationsgrupper, men som så mycket annat i livet så gäller det att själv vara aktiv för att få något utav av dessa grupper.

Jag blir även inspirerad av andra företagare hela tiden, men då gäller det att de delar med sig, annars är det svårt att känna till vad de gör. En som inspirerar mig är Michaela ”Kugge” von Kügelgen som jag lärt känna via mitt jobb, då jag bjöd in henne och Jennifer Sandström (som också hon är inspirerande) för att föreläsa på ett evenemang. Häromdagen plingade det till i min inbox och det var post från #kuggeskriver, vilket är ett inspirationsbrev från Kugge. Många bra tips och råd. Men det som jag fram för allt gillade var det att hon helt skamlöst berättade om sig själv, sitt skrivande, sitt företagande och delade med sig. Det var inspirerande för mig; att dela med sig och sluta skämmas. Stå för den du är och det du gör, för du gör det väldigt bra. Så tack för inspirationen Kugge (som dessutom skrivit ett inlägg om att vi ska sluta skämmas)!