Välj en sida

Söndagskväll och läge att summera veckan som varit. Det har varit en intensiv vecka full med varierande program. Något extra kul denna vecka var att jag fick möjligheten att sitta i juryn i en affärsidétävling. Jag har varit publik på flera större affärsidétävlingar i Helsingfors och Åbo och tycker det är fantastiskt roligt, inspirerande, spännande och lärorikt att följa med dylika tävlingar. Oftast talar man om att deltagarna pitchar och vanligtvis är första pris en större summa pengar. Praxis är även att deltagarna har en viss tid på sig, 3 eller 5 minuter är vanligt. Så det gäller att planera sin pitch noga och veta hur man ska nå ut med sitt budskap och på ett tydligt sätt förklara varför produkten eller tjänsten som man saluför behövs. Jag har även själv stått på scenen och pitchat men endast i övningssyfte, fast det var ju alltid höga betyg som stod på spel! Vid flertalet tillfällen bestod även juryn av riktiga business angels så att övningstillfällena skulle bli så verkliga som möjligt. Det var jätteroligt, nervöst och helt super att få pitcha! Ser verkligen tillbaka på den tiden med glädje, att studera entreprenörskap är verkligen någon som jag rekommenderar om man är intresserad av att komma på nya idéer, utveckla dem tillsammans med andra likasinnade och slutligen få möjligheten att få feedback av experter inom olika områden.

Men tillbaka till veckans tävling då jag inte tävlade utan satt i juryn. Tävlingen arrangerades av Ålands Utvecklings Ab och var en utav programpunkterna under Kapitalmarknadsdagen. Att få utvärdera affärsidéer och höra entreprenörerna själva berätta om sina idéer är något som jag verkligen tycker är givande. Så även denna gång. Så jag är glad och tacksam över möjligheten att få ta del av detta tillfälle. Vann gjorde detta företag!

Juryn och en utav deltagarna, Eva-Jo Hancock.

Psst. Är du intresserad av att besöka en pitch-tävling eller delta i en så kan jag rekommendera denna i Åbo, The Shift. Eller denna, som jag själv inte besökt, men ser onekligen ut som något man inte vill missa, Polar Bear Pitching.