Välj en sida

Böcker för mig är:

Ett nöje som är lärorikt, underhållande och avslappnande.

  • Just nu läser jag:

Jag började läsa en bok som jag tappade intresset för, så just nu läser jag ingenting.

  • En perfekt läsplats är:

Utomhus i solen.

  • En bok alla borde läsa:

Jag tycker det är svårt att komma ihåg böcker jag har läst. Men häromdagen tipsade jag en kompis om Kjell Westös Gå inte ensam ut i natten. Den läste jag när jag bodde i Helsingfors, vilket var en stor bonus eftersom det alltid är lite extra kul att läsa böcker om staden man bor i. För övrigt också jättebra story som verkligen berörde mig.

  • Pappersbok eller e-bok:

Skönlitterärt läser jag på papper, har läst en del faktaböcker som e-bok (när jag mer bläddrar igenom). Lyssnar även en del på ljudböcker när jag tex städar, lagar mat, målar, etc.

  • En bok jag kan läsa flera gånger om:

Har hittills inte läst om någon bok, men kanske jag borde.

  • Min favoritförfattare:

Svårt, förra sommaren läste jag Jojo Moyes böcker och gillade de flesta; lättsamma och underhållande. När jag var yngre fascinerades jag av Unni Drougge (tex Heroine) och Karolina Ramqvist (tex Alltings början), kanske borde läsa om dem. Jag gillade också Yann Martels Berättelsen om Pi väldigt mycket. Jag vill även rekommendera Sally Salminens Katrina som är en väldigt gripande berättelse om en svunnen tid som fängslade mig helt och hållet när jag läste den för 13 år sedan.

  • Det här skrivs det alltför lite böcker om:

Jag vill läsa flera böcker om kvinnor genom tiderna.

  • Den bok som berört mig mest är:

Räknade upp en del redan men kan även tillägga Isabel Allendes Andarnas hus och Törnfåglarna av Colleen McCullough. Dessa böcker läste jag som tonåring då jag helt kunde uppslukas av en bok och läsa hur länge som helst. Saknar den typen av besatthet idag, har svårt att hitta böcker idag som verkligen griper tag i mig.

  • I höst ser jag fram emot att läsa:

Kjell Westös nya bok Den svavelgula himlen har jag tänkt läsa och så är jag nyfiken på debutanten Michaela von Kügelgens bok Vad heter ångest på spanska. Men eftersom jag väldigt sällan köper nya böcker så lär jag få vänta bra länge innan dessa finns att låna på biblioteket (brukar vara lång kö på nya böcker).

Jag har också tänkt tanken att läsa klassiker som jag tidigare inte har läst, kanske de kan fängsla mig på det där sättet som är så svåruppnåeligt?

(Boklistan är veckans blogglista från Sevendays)