Välj en sida

Lyssnade på radio Vega häromdagen och programmet ”Efter nio i radion” och hamnade på ett intressant inslag (tydligen en repris visade det sig) om tidsanvändning. Kanske ingenting som en inte har hört förut men värt att upprepa! Finns även en artikel via länken om du inte orkar lyssna. Det som jag verkligen håller med om och länge stört mig på är en sak som tas upp i inslaget och i artikeln. Detta att många personer helt slentrianmässigt säger att det är så bråttom just nu när de får frågan hur det är. Detta för att framstå som viktiga och upptagna. Jag har upplevt att personer säger det av bara farten för att det hör till, för att de säkerligen vill verka viktiga. Snarare tycker jag att det tyder på felprioriteringar och dålig tidsanvändning om en hela tiden har för mycket eller är stressad. Det är såklart en förenkling, vissa stressaspekter på arbetet är svårare att påverka själv.

Här kan ni lyssna på inslaget.

Jag funderar regelbundet över vad jag vill ha mera av i mitt liv. Om jag prioriterar rätt så jag får mera av det jag vill. Hur står det till med min tidsanvändning. Att fokus är på rätt. Jag vill inte ha ett liv där det anses fint att vara stressad. Jag vill ha tid. Jag vill leva mitt liv så jag har tid. Det innebär inte att jag inte är stressad ibland eller har mycket att göra. Utan det innebär att när jag jobbar så jobbar jag, sen är det färdigt. Då är jag ledig och har tid för andra saker. Där emellan är jag flexibel, men fokus är på mera tid.