Välj en sida

Jag träffar väldigt mycket människor på jobbet med olika erfarenheter och bakgrund och för mig är det viktigt att alla känner sig lika välkomna och likvärdigt bemötta.

Men jag är även ödmjuk inför faktumet att jag fortfarande har mycket att lära. Så när jag fick inbjudan till en workshop med namnet Normmedvetenhet – for dummies nappade jag direkt. Workshopen var en del av Åland Pride som ägde rum förra veckan här i Mariehamn.

Workshopsledare var Malin Gustavsson från Ekvalita, jag har följt Malin i sociala medier och såg mycket fram emot att få delta i en utav hennes workshops.

Jag hade egentligen inte så stora förväntningar mer än det jag beskriver ovan, viljan att ständigt lära mig mera. Men jag hade inte någon uppfattning om upplägg av en sådan workshop. Det var väldigt givande och intressant att få diskutera normer ur olika perspektiv. En och annan tankeställare fick jag. Vi gjorde övningar och reflekterade tillsammans efteråt om vad som hade hänt, vad det betyder och vad lärdomen är. Så mycket som jag inte tänker på som priviligerad, jag har ett stort ansvar för att inkludera alla de som inte är lika priviligerade.

Definitivt ett ämne att lära sig mera om! Tack för möjligheten Åland Pride.