Välj en sida

Jag tror jag har skrivit om podden Bortom ekorrhjulet förut. Men den är värd att nämnas igen, för den tar upp så mycket som jag tycker är intressant och samtidigt självklart – hur kan man inte vilja leva så?!

I avsnitt 60, 365 äventyr, får vi träffa Louise Östberg som bland annat berättar om hur hon ville ha in mera aktiviteter och utfärder i vardagen så att vardagen blev lite roligare. Hon började med projektet 356 äventyr, alltså att göra ett äventyr om dagen i ett helt år. Det kanske låter otroligt jobbigt och svårt men svaret på det är att det var det inte alls, utan det handlar om att ta äventyren till sin nivå. Ett äventyr kan vara att gå på picknick i skogen, om det är till en plats du inte varit till förut. Eller paddla kanot eller cykla eller nästan vad som helst. Men det fanns ett kriterium, äventyret ska vara nytt för en själv eller för sällskapet som är med. Det vill säga man kan inte ensam besöka samma vandringsstig två gånger, det räknas inte. Men om man däremot har med en person som inte varit där förut räknas det som ett äventyr.

Nu tror inte jag man ska haka upp sig på detaljerna, utan snarare ta detta som inspiration på hur man kan få en roligare vardag utan att behöva göra stora förändringar. Man får gräva där man står helt enkelt.

Skulle du vilja ha mera äventyr i ditt liv?