Välj en sida

Netflix dokumentär om Lady Gaga Five Foot Two visar bilden av ett inte alltid så glamoröst popstjärneliv (fast vem trodde nu det?!). Tittarna får följa med Gaga i studion, på scenen, hemma hos och på många andra platser. Det som jag tycker är intressantast med dokumentären är hur Gaga diskuterar sin karriär. Hon vill vara kvinna i branschen säger hon, inte den tjej hon var när hon slog igenom. Hon konstaterar att det är lätt att vara ung tjej och fortsätta tro att det endast är unga tjejer som kan vara framgångsrika artister. Gaga vill utvecklas som artist, utvecklas som en kvinnlig artist, så som man även gör i livet mellan 20 och 30 år. Hon är inte samma person som hon var när hon slog igenom men branschen är inte så intresserad av kvinnliga artister därför stannar många kvar och vågar inte utveckla sitt artisteri.

En annan intressant aspekt är den att Gaga i dokumentären undrar hur hon ska kunna hitta någon som vill bo med henne i hennes stora hus. Det hon menar är att det inte är vem som helst som klarar av att komma in i den värld som hon befinner sig i, många män har svårt att acceptera framgångsrika kvinnor. Gaga säger flera gånger i dokumentären att allt hon vill är att göra sin musik och ha en familj.

The show must go on, Gaga lider mycket av en gammal höftskada och i en scen i dokumentären har hon flera massörer som hjälper henne och hon är verkligen tacksam för att hon har den möjligheten att ha folk som hjälper henne. Hon förstår att hon är privilegierad och verkar inte sväva i det blå.

Jag är inget stort fan av Gaga sedan tidigare, men jag blir imponerad av henne. Dokumentären slutar med att hon ska gå upp på scenen och hålla i halvtidsshowen under super bowl. Direkt när dokumentären är slut är jag tvungen att gå till Youtube och kolla på showen. Vilken show och vilket otroligt jobb som ligger bakom!