Välj en sida

I lördags fick jag igen möjligheten att föreläsa för blivande mathantverkare. Förra gången var i februari 2017 och nu var det dags igen för nya kursdeltagare. Deltagarna studerar till mathantverkare via ett projekt som heter Kustens mat och deltagarna finns dels på Åland men även i Österbotten och i Nyland. Deltagarna kan själva välja om de åker till kurslokalen eller om de sitter hemma och deltar på distans. Så i lördags på min föreläsning hade jag deltagare både i rummet där jag själv var men även på skärmen. Det är alltid lite speciellt när en ska rikta sin uppmärksamhet på flera ställen samtidigt.

Detta var alltså andra gången med samma ämne, efter förra föreläsningen fick jag bra och konstruktiv feedback så jag hade gjort om upplägget lite och även lite i materialet. Så denna gång fungerade det ännu bättre och jag kände mig mera avslappnad. Hoppas jag får dra samma föreläsning igen så att jag får finslipa materialet ytterligare!

Vad handlade då min föreläsning om? Jo den handlade om presentationsteknik vid kortare presentationer, en så kallad pitch. Deltagarna fick ta del av tips och trix men även såklart skriva sin egen pitch och presentera för varandra. Roligt ämne tycker jag som själv har pitchat i tävlingar och deltagit som publik på flera pitchtävlingar. Dessutom roligt att lyssna vad deltagarna planerar för typ av produkter.