Välj en sida

Är precis vad det senaste avsnittet av ”Det kommer att bli bra”-podden handlar om. I detta avsnitt intervjuas Lotta Backlund och bland annat visdomen som hon säger att människor vanligtvis är otroligt ointresserade av vad andra gör, inklusive deras misslyckanden, är nog så sant. De flesta har fullt upp med sig själva och sina egna misslyckanden.

Med tanke på det, som är så sant, kan en undra varför det känns så pinsamt att dela med mig av/marknadsföra/ berätta om saker jag vill göra/har gjort/vill göra mera av på sociala medier. Vad är det värsta som kan hända, något som även Backlund sa i ovannämnda intervju, att någon kontaktar mig och säger ”Vem tror du att du är!?”. För kanske det är den största skräcken – att ”någon” ska tro att jag tror att jag är något. Personligen är nog inte det den största utmaningen utan snarare att trampa andra på tårna, gå utanför boxen som jag befinner mig i, jag vill ha full kontroll på när jag går utanför den. Inte för att jag är rädd för att såra någon, utan snarare för att det finns en idé om vad jag gör, hur jag gör det och var jag gör det.

En annan sak som Backlund nämnde i podden, som svar på frågan vad hon tror är viktigast på arbetsmarknaden i framtiden, var att vara förändringsbenägen. Att se förändringar som en möjlighet och en kul utmaning istället för ett hot. Detta är lite min styrka och har alltid varit, jag är förändringsbenägen, kanske lite för mycket ibland. Jag vill ha förändring och tycker det blir trist när jag ska upprepa samma koncept om och om igen. Något litet vill jag helst alltid förändra.