Välj en sida

Just nu jobbar jag med två olika hemsideuppdrag. En som precis har lanserats och en som ännu är under uppbyggnad.

Hur fungerar det om man vill ha en hemsida?

Jag rekommenderar att du börjar med att surfa runt på olika hemsidor; vilken stil gillar du, vilka färger, vilken typ av bilder och layout. Spara gärna ner foton på hemsidor som du gillar. Då har vi något att utgå ifrån. Börja även fundera på texter. Det är du själv som står för innehållet på sidan, det vill säga text och bild. Det kan vara svårt att producera text om man inte är van att skriva. Jag kan även hjälpa med det, men det ingår inte utan det blir då en tilläggsbeställning. Tänk även på att fotona behöver ha god kvalitet för att det ska bli snyggt. Allra bäst blir det om du anlitar en proffsfotograf, men du kommer ofta långt med en bra (mobil)kamera. Fundera även på domännamn; vilken hemsideadress vill du ha.

Ta sedan kontakt, berätta lite om din verksamhet och bifoga gärna exempelbilder från hemsidor som du gillar (om du har det, inget måste). Har du en tidsplan får du gärna skriva den, något speciellt datum då sidan behöver vara klar. Beroende på hur snabbt jag kan komma igång behöver jag även dina texter och bilder, så var beredd på att ha dem klara.

Jag kommer att titta på dina önskemål och återkomma med förslag på layout. Du får ge feedback och jag bygger upp sidan. Sedan får du i lugn och ro surfa runt på sidan och fundera på vad du gillar och inte gillar. Någon färg du vill ändra, bilders placering och så vidare. Vi för en diskussion och jag uppdaterar sidan.

Ta gärna kontakt så hjälper jag dig komma vidare med din hemsida!