Välj en sida

Jag har studerat entreprenörskap på universitet. Det låter kanske lite konstigt. Kan man studera och bli entreprenör?

Så är det naturligtvis inte.

Snarare är det så att personer intresserade av företagande och entreprenörskap väljer att studera entreprenörskap för att lära sig mera om hur man driver företag, skapa kontakter och nätverk samt att utveckla sig själv och sina färdigheter.

Mina studier inom entreprenörskap, vid Hanken i Helsingfors, var väldigt praktiska. Vi jobbade med case, oftast baserade på våra egna företagsidéer. Ofta gick det ut på att vidareutveckla en idé. Det gjordes i team; kalkyler togs fram, kundresearch gjordes, material producerades, idéer utvecklades och slutligen skulle allt presenteras för en inbjuden jury. Väldigt roligt men också krävande. Det föddes även idéer som det jobbades vidare med efter att kursen var slut. Men det var inget för den blyga. Ofta satt man i ett klassrum med 40 andra och så skulle man mingla och bilda team på 3-4 personer, hitta en idé och jobba intensivt med den. Juryn som man presenterade för bestod av branschfolk som var vana att bedöma Start Up-företag.

För mig var detta verkligen att på nytt hitta det som jag brann för. Utmana mig själv, göra något som jag verkligen trivdes med i en utvecklande miljö i en ny stad med nya människor. Det är inspirerande! En stor bonus var att flera kurser var i samarbete med Aalto universitetet, det betyder att vi ofta var i deras lokaler som var utformade för Start Up-företagande.

Teoretiska studier, om ändå rätt så praktiska, är inte för alla, men för mig var det helt rätt!