Välj en sida

Just nu funderar jag på många saker. Ibland så mycket att jag inte kan somna på kvällen. 


Jag försöker lära mig en så kallad kvällsrutin. Det är ett måste för att orka stiga upp tidigt. Men det är svårt för jag har alltid varit en kvällsmänniska så att få till en tidig läggning är utmanande. Tanken är att kvällsrutinen ska hjälpa och stödja mig. Oftast fallerar det på att jag har ”skött mig” och känner mig då lite piggare på kvällen, skippar kvällsrutinen och är uppe för länge. Sedan jättetrött dagen efter. Det gäller att hålla i rutinen.


Rutinen går ut på att jag slutar med det jag gör, högst antagligen något på datorn eller mobilen senast 21.15. Borstar tänder, tvättar ansiktet, smörjer in mig med tre olika krämer, etc. Ligger i sängen vid 21.30, läser och skriver lite, varvar ner. Absolut ingen mobil eller dylikt, men det är jag bra på, mobilen sover alltid i vardagsrummet med ljudet av och internet avstängt. Fördelen med att ha ett barn som vaknar tidigt är ju att jag inte behöver använda väckarklocka. Släcker lampan 22.00. Då somnar jag oftast rätt så bra och det känns ok att gå upp vid kl 6.


En annan sak jag funderar mycket på just nu är pengar och tid. Men det får bli nästa inlägg. Jag är också lite arg över en sak, men sånt brukar inte vara bra att skriva om i stunden. Så jag ska fundera lite på om jag ska skriva om det och i så fall ska jag göra det först om några dagar, då jag inte är lika arg längre. 

Har du någon kvällsrutin? Hur ser den ut?