Välj en sida

Vilken typ av personlighet är du när det kommer till att ta sig an nya saker som du aldrig gjort förut? Är det med stor entusiasm och nyfikenhet du tar dig an uppgiften eller är det för att du måste som du gör det?

Jag gillar utmaningar, ibland kanske jag är lite för ivrig på att testa nya lösningar och börjar på utan att riktigt ha läst igenom vad det egentligen är frågan om för produkt eller tjänst. Men överlag tror jag det är en fördel att vara orädd för nya saker och nyfiken på nya lösningar. Speciellt just nu då nya saker dyker upp hela tiden.

Jag är en stor förespråkare av begreppet ”better done than perfect”. Bättre att få saker gjorda än att de ska vara perfekta. Tidigare var även jag en sådan person som kunde fila på saker i oändlighet för att jag ville att det skulle bli perfekta. Nu satsar jag mera på att saker ska vara bra och det räcker. Sedan får man justera vartefter. Ska du lansera en ny produkt eller tjänst vill jag verkligen rekommendera att snabbt få ut produkten så att du kan få feedback av verkliga kunder istället för att sitta hemma och utforma, enligt dig, den bästa produkten som sedan kunderna inte alls vill ha. Detta burkar kallas för en MVP (Minimum Viable Product). Så var inte rädd för ärlig feedback, det är det bästa man kan få så man kan förbättra sin produkt!

Nyligen har jag testat på Instagram Reels, på svenska filmrulle, och där körde jag enligt metoden testing testing. Det vill säga, jag testade och publicerade och det blev inte speciellt bra men det gör inte så mycket. Det var roligt och lärorikt.

Jag har även fördjupat mig i Mailchimp vilket ledde till att jag fick börja ändra lite i koden på min hemsida, tack till google som kan erbjuda diverse manualer när man kör fast. Slutresultatet blev tillräckligt bra och sedan kan jag justera och förbättra vartefter.

Vilken person är du; den som vill att det helst ska vara perfekt eller frågar du efter feedback tidigt i processen?