Välj en sida

Jag prenumererar på en hel hög med olika veckomail från diverse gurus. Både inhemska och längre bortifrån. Oftast lämnar jag dem olästa och tänker att det där ska jag läsa sen, när rubriken verkar intressant, eller så trycker jag på radera direkt. En sak som får mig att radera direkt är när det antyds i rubriken att en framgångsrik person stiger upp kl 5 på morgonen, mediterar, yogar och börjar sedan jobba kl 6. Det menas då att personen ifråga ett försprång mot alla slappa personer som börjar jobba först kl 8, eller kl 9 eller ännu senare!

Jag är en kvällsperson, jag har alltid varit det. Det betyder att jag är lite lat enligt dessa inspirerande personer som skickar inspirationsmail till flera tusentals personer. Även många böcker som tipsar om hur en blir framgångsrik påpekar samma sak – tidigt på morgonen ska det börjas. Jag har liksom aldrig fattat poängen, de som går upp jättetidigt på morgonen behöver ju rimligtvis lägga sig rätt så tidigt. Då för jag, kvällspersonen som gärna jobbar 22-24, ett försprång. Så hela resonemanget haltar ju.

Nu håller jag dock på att bli en morgonmänniska – dock aningen motvilligt, i alla fall inte frivilligt. Detta på grund av en liten person i min närhet som definitivt är en morgonperson. Denna lilla person ser till att jag är klar med morgonbestyren och kan äta frukost vid 7; och det har faktiskt hänt att jag gjort lite morgonyoga för att jag har så mycket extra tid tack vare den tidiga morgonen. Men den effektivitet som det innebär att vara uppe tidigt på morgonen straffar sig på eftermiddagen då tröttheten slår till. Vid kl 15-16 skulle jag gärna ta en tupplur, men min lilla mini coach hemma håller inte med om det.

För att knyta ihop säcken kan det konstateras att jag just nu testar på att vara en morgonperson, mot min vilja. Vi får se om jag blir övertygad och fortsätter detta sedan, på frivillig basis. Jag är i alla fall tacksam över att denna testperiod som morgonperson pågår under sommaren då det åtminstone är ljust kl 6. Om jag har ”turen” att bli väckt redan vid 5 hinner jag dessutom njuta av soluppgången. Det gäller att se fördelarna.