Välj en sida

Ibland läser man böcker som når lite djupare, som får en att fundera och som finns med en i tanken även när man inte läser.


Jag har precis läst ut en sådan bok. Boken är Moa Herngrens senaste och heter Svärmodern. Det är inte en bok om hur besvärlig en svärmor kan vara, en sådan bok intresserar mig inte och därför var jag först inte tilltalad av denna bok (för svärmödrar är människor precis som alla andra och behöver inte buntas ihop). Men sen läste jag en artikel med Herngren där hon berättade om boken och då tyckte jag den lät intressant och började lyssna på den, jag har läst och lyssnat om vartannat lite beroende på vad jag gjort.


Boken handlar om Åsa och relationen till hennes son, svärdotter, barnbarn, mamma, närmaste vännerna och ex-mannen. Hur olika händelser i livet får en väldigt stor påverkan på hur livet blir. Relationerna dessa människor emellan är i fokus. Detta med relationer är inte enkelt och boken tar upp många intressanta synvinklar. Det är relationen mellan mamma-barn, vuxet barn-mamma, svärmor-svärdotter med flera.


Boken är intressant för huvudpersonerna har väldigt olika infallsvinklar till vissa saker. Makten som tex sonen har, han vet att hans mamma gör allt för honom och han kan ta bort det värdefullaste hon har.


Stort plus för slutet som ingav hopp i en historia med fler förlorare än vinnare, men så kan ju livet vara.


Jag rekommenderar denna bok varmt.