Välj en sida

Läser i Affärsmagasinet Forum (7, 2019)om vikten av sömn (ledare av tf chefredaktör Heidi Furu). Hon uppmanar läsarna att testa på att sova åtta timmar per dag och se hur vi då mår. För vi tror att vi klarar av att sova mycket mindre och ändå vara effektiva, glada, etc. Men faktum är att studier visar att vi faktiskt behöver åtta timmar och då höjs prestationsförmågan, minnet förbättras och det blir lättare att fatta beslut. Så frågan kanske helt enkelt är – vem är du om du sover åtta timmar per natt?

För mig är utmaningen att faktiskt komma till sängen i tid, för en förutsättning för att sova tillräckligt är ju att ligga i sängen. Det är svårt att sova åtta timmar per natt om en lägger sig i sängen sju timmar före klockan ringer.

För tillfället är dock åtta timmar en utopi för mig, mitt mål är att ligga i sängen kl 23 och min bebis väcker mig oftast lite efter 6. Då får jag ca 6,5 h för jag somnar aldrig direkt. Det skulle såklart vara trevligare med åtta timmar men att lägga mig kl 22 är inte realistiskt, jag tycker det är alldeles för skönt att få mysa i soffan en stund varje kväll. Men jag tror helt och fullt på det som Furu skriver i sin ledare, att sova är viktigt!