Välj en sida

Ålands egna superkändis och numera yogaguru Zandra Lundberg har satt upp en show. Jag hade förmånen att titta på generalrepetitionen för någon vecka sedan. Showen heter Gå ut & var glad din jävel och handlar om vägen in i och upp ur en djup depression. Depressionen är självupplevd av Zandra och det är också hon som är huvudpersonen och framför hela showen. Zandra och jag är i samma ålder och man kan säga att jag följt henne så länge det har gått att följa henne – jag har läst hennes XIT-blogg, hennes reportage i XIT och i Ålandstidningen. Sedan bytte hon till Aftonbladet och mitt intresse för svensk nöjesjournalistik är inte jättestort så då följde jag henne lite mera sporadiskt men det hände att jag läste hennes blogg. Sedan började hon blogga på Amalia och då läste jag lite oftare och nu följer jag henne på Instagram. Så man kan säga att jag har rätt så bra koll eftersom hon är väldigt öppen med sitt mående på sociala medier. Jag har även deltagit i en yogakurs som Zandra varit lärare för. Så av nyfikenhet men också tack vare att jag har följt henne och gillat mycket av det hon skriver och gör var det självklart att se hennes show.

Och det behövde jag inte ångra.

Gå ut & var glad din jävel var väldig stark och intensiv men också lite rolig. Den berör ett väldigt allvarligt ämne och det var nog omöjligt att inte bli berörd. Zandra är ensam på scenen hela tiden men för emellanåt en dialog med sin mamma och sin läkare som är inspelade röster. På slutet säger Zandra till sin mamma ”Tack för livet” och det var enligt mig showens starkaste ögonblick. Den kampen det måste ha varit att se sitt barn så sjukt, den frustrationen och rädslan och sen efter en lång kamp komma ut på andra sidan och se ljuset. Det var starkt.

Flera än jag har gillat showen, så det ges nu extraföreställningar. Se den.