Välj en sida

Är ett uttryck som jag inte gillar. Det signalerar att man går från något roligt till något tråkigt; en tråkig vardag. Vardagen behöver inte vara tråkig, men det är nog så många tänker.

Rubriken borde kanske vara ”tillbaka till lite mera struktur igen”, men det stämmer nog inte heller. Men trots det sitter jag ensam hemma vid datorn och ska jobba några timmar, det var flera veckor sedan jag senast hade uppstyrd jobbtid. Utanför blåser det och det känns lite kyligare i luften, så på ett sätt känns det som att vardagen är här.

Under hela sommaren har jag jobbat ca en halv dag i veckan, vissa veckor en dag i veckan. Fast det är inte heller sant för jag har också jobbat med stugbyn, men det är en del av livet så känns inte som jobb på samma sätt. Det är en del av en livsstil. Jag önskar fortsätta med denna typ av vardag året runt; lite jobb, lite ledigt och att det går lite ihop. Bestämma hur dagarna läggs upp vartefter, inte en massa tider att passa hela tiden.

Är inte det bästa med sommaren egentligen att alla andra tar en paus? Att det slutar komma mail och saker man förväntas reagera på dagligen? Jag har inget emot mail och förfrågningar men jag gillar när det är lite långsammare takt och inte allt på en gång. Jag jobbar hellre lite hela tiden än mycket på en gång och sedan ingenting.

Jag fortsätter helt enkelt skapa en vardag som passar mig och min familj.