Välj en sida

När man får ett bra erbjudande är det lätt att tacka ja. Det är lätt att man känner sig smickrad och mitt i allt så har man glömt bort allt annat som man hade tänkt och hoppar på en ny sak. Det är oftast frågan om något som är roligt, men tajmingen kan vara dålig eller så hade man tänkt fokusera på något annat. Eller så räcker tiden inte till just nu för flera uppdrag.

När denna situation uppstår gäller det för mig att ta ett steg tillbaka och faktiskt fundera på vad JAG vill och vad som är viktigt för mig. Att inte hoppa på saker direkt utan stanna upp och tänka efter. Jag har lärt mig den hårda vägen att inte svara direkt, för då säger jag nästan alltid ja. Nu ber jag om att få återkomma och fundera på saken.

För jag är en person som tycker om att säga ja. Men om jag säger ja så säger jag samtidigt nej till en massa andra saker. Så därför gäller det för mig att fundera på vad jag säger nej till när jag säger ja.

Det låter kanske rörigt men fungerar för mig, och det har resulterat i att jag gör fler saker för mig själv. Till skillnad mot tidigare då jag kunde lägga tid på sådant som andra tyckte att jag borde göra.