Välj en sida


När jag skriver detta är det fredagkväll och min dotter har precis somnat i sin rosa pyjamas bredvid sin bruna nalle. Jag sitter i soffan och njuter av det som är kvar av kvällen.

Veckan som varit har varit blandad som vanligt, jag trivs ju bäst när jag får göra lite olika saker. Jag har föreläst på företagarskolan, denna vecka om företagarens checklista och marknadsföring. Även hunnit med trevlig lunch på stan, lite renovering (målning av lister) och Hankendagen på distans, med bland annat en intressant föreläsning av Jesper Ek. Det jag tar med mig från Jesper Eks föreläsning är att trygghet  är det viktigaste för medarbetarna, om folk känner sig otrygga eller hotade kan de inte fokusera på arbetsuppgifterna. Att jobba med organisationens syfte; för vem och varför ska vi göra vad. Eller som Ek formulerade det; Vem skulle sakna oss ifall vi inte fanns. För att få folk att känna sig inkluderade och att våga prata på mötet börja möten med incheck, sluta med utcheckning. Då har alla sagt något och på sikt blir alla i gruppen bekväma att prata i grupp. 

Det var mycket intressant som kom fram under Eks föreläsning, detta var det som speciellt fastnade hos mig.

Veckans roligaste och något som jag ser fram emot och tror kommer bli lärorikt, intressant och utmanande är att jag i onsdags på Visit Ålands årsmöte/ höstmöte blev invald i deras styrelse. Jag ser fram emot att få ta mig an uppdraget och allt vad det kommer att föra med sig.

Lördag och söndag kommer att tillbringas i en stuga i skärgården med fokus på återhämtning och familjetid.