Välj en sida

Vilket år det har varit! När jag gjorde denna lista ifjol, för 2018, skrev jag om tacksamhet och att komma ihåg att vara tacksam. 2019 har det inte varit svårt att vara tacksam i och med att vårt liv berikades med en fantastisk dotter!

 

Gjorde du något 2019 som du aldrig gjort förut?

Fick en dotter. Startade mitt andra aktiebolag.

Genomdrev du någon stor förändring?

Inte någon stor, men många små förbättringar i hemmet.

Vilket datum från 2019 kommer du alltid att minnas?

6 mars när Aurora föddes.

Vilka länder besökte du?

Jag har rest väldigt lite detta år. Men har trivts bra hemmavid. Nästa år hoppas jag dock på flera reser till släktingar som inte bor på Åland. Det enda landet jag besökt i år var Estland, annars hemma på Åland hela året. 

Bästa köpet?

Svårt, har inte köpt så mycket under året. Jag köpte en Mumin-tekanna som jag har velat ha i flera år åt mig själv i födelsedagspresent.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Varje dag gör min dotter mig glad.

Saknade du något under år 2019 som du vill ha år 2020?

Ifjol svarade jag ”Har stundvis önskat mig mera ordning och reda, inte prioriterat hemmet när mycket annat hänt.”. Lite samma svar i år, även om jag har prioriterat hemmet mera i och med att jag har varit hemma mycket under året. Det är roligare att vara hemma om det är någorlunda ordning och reda. En sak som jag saknat är en större hall och bättre förvaringsutrymmen.

Vad önskar du att du gjort mer?

Jag är helt säker på att jag har gjort tillräckligt mycket och att det jag har gjort har varit tillräckligt bra under 2019.

Vad önskar du att du gjort mindre?

Tycker att balansen har varit rätt så bra under året, kommer inte på något på denna punkt.

Bästa boken du läste i år?

I år har jag inte läst många böcker. Under hösten läste jag några böcker om hur man ska tänka kring pengar och investeringar och speciellt denna har jag läst med stort intresse; Vägen till ekonomisk frihet av Bodo Schäfer. Se det som ett tips!

Favoritprogram på TV?

Har sett otroligt lite på tv under året, knappt på någon streamingtjänst heller. Nu i december började jag kolla lite igen på Yle Arenan och har bland annat sätt den norska serien Exit. Kan väl inte påstå att det är en favoritserie men den säger något om vår tid och hur sjukt mycket i vårt samhälle är.

Största musikaliska upptäckten?

2019 kännetecknas av att jag lyssnade mycket på radio och främst Yle Vega. Jag har alltid gillat radio och i och med att jag varit hemma mycket under året har det blivit naturligt att ha på radion. Så årets musikaliska upptäckt får bli finlandssvensk musik eftersom jag bland annat lyssnat en del på Vegatoppen!

Vad var din största framgång på jobbet 2020?

Att jag och en kollega startat upp ett nytt företag tillsammans, Worklandia Ab. Först jobbade vi med idén i början av året, sökte lokal och från andra halvan av året har vi varit igång. Vi slutar året på topp med nya hyresgäster och fullbokad visionboard workshop!

Andra framgångar på jobbplanet har varit att kombinera tiden hemma med familjen med halvtidsjobb på ett bra sätt. Samt att vi har haft en bra säsong med stugbyn.

För mig är inte jobbet bara ett jobb, utan det är en livsstil. Så jag är glad och tacksam över mina olika företag och jobb och att jag har möjlighet att testa nya saker, utvecklas och jobba med andra drivna personer.

Största framgång på det privata planet?

Att lyckas hitta en balans och prioritera.

Att nöja mig med tillräckligt bra, det räcker oftast väldigt långt.

Att ta emot hjälp.

Att acceptera att sömnbrist inte är så farligt, det kommer snart en ny natt.

Att gå och lägga mig tidigare.

Att vi är ett så bra team hemma.

Vad spenderade du mest pengar på?

Mat. Som jag skrev tidigare, jag har varit mycket hemma i år, det behöver inte innebära tråkig mat. Vi har prioriterat att handla mat vi gillar och jag har lagat mycket mat under året. Vi har också testat på att laga lite annorlunda rätter, tex thaimat.

Något du önskade dig och fick?

Absolut!

Något du önskade dig och inte fick?

Kopierar in förra årets svar, för det stämmer även i år: Just nu känns det inte så. Är tacksam över allting som 2019 förde med sig och ser med stor glädje och tacksamhet fram emot 2020.

Vad fick dig att må bra?

Balansen mellan att vara hemma och jobba. Jag vill inte välja det ena eller det andra, jag vill ha både och!

Friday Labs community; en fristad med kloka och vänliga personer.

De bästa nya människorna du träffade?

Den bästa nya personen är utan tvekan min dotter!

Jag är även glad över alla nya personer jag har lärt känna genom olika nätverk jag är aktiv inom.

Mest stolt över?

Att vi fortsätter utveckla stugbyn, lite bättre varje år. Att Worklandia blev verklighet och att vi kommer framåt varje dag.

Att jag inte är rädd för nya sammanhang.

Högsta önskan just nu?

Att vi fortsätter leva i balans även under 2020 och att vår flytt går som planerat.

Vad tänker du göra annorlunda under 2020?

Fortsätta fundera igenom beslut flera gånger innan jag tackar ja, vara nogsam med vad jag lägger min tid på.

Jag tänker även säga ifrån mera. Jag vet oftast vad jag tycker är rätt och fel.

Fortsätta jobba med att inte ta åt mig av andras åsikter om hur jag ska leva mitt liv.