Välj en sida

Jag gjorde listan även 2017, här kan du läsa den. Längst ner har jag svarat på frågan vad jag tänker göra annorlunda nästa år och där har jag bland annat skrivit ”att vara tacksam varje dag”. Det är något som jag aktivt har tänkt på under 2018 och numera kommer det automatiskt att jag tänker eller säger högt vad jag är tacksam för. Även om det nu som då kommer motgångar finns det saker varje dag att vara tacksam för.

Gjorde du något 2018 som du aldrig gjort förut?

Flera saker både på det privata planet och inom vårt företag.

Genomdrev du någon stor förändring?

Inte någon gigantisk men flera mindre saker som förhoppningsvis leder mot något stort.

Vilket datum från 2018 kommer du alltid att minnas?

Finns många bejbi-relaterade datum under 2018 som jag minns med glädje. Tex 28.12, första dagen som moderskapsledig.

Vilka länder besökte du?

USA och Sverige.

Bästa köpet?

Senaste köpet var ett par ulltofflor, gillar dem verkligen. Men bästa köpet, någon som får mig att skratta varje dag, är vår kanin (som nyligen ”bytt” namn från Betty till Bobby). Sedan är köpet av vår resa till USA och alla upplevelser vi hade där också något som jag värderar högt och bär med mig i minnet.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Naturupplevelserna i Grand Canyon. När bejbin sparkar. Nöjda och glada kunder och gäster. Positiv feedback, men även utvecklande feedback.

Saknade du något under år 2018 som du vill ha år 2019?

Har stundvis önskat mig mera ordning och reda, inte prioriterat hemmet när mycket annat hänt.

Vad önskar du att du gjort mer?

Varit ute på sjön med båten samt paddlat mera med min SUP.

Vad önskar du att du gjort mindre?

Oroat mig och haft nattångest.

Bästa boken du läste i år?

I år har varit året då jag har haft svårt att koncentrera mig på böcker, jag har inte tagit mig tiden och när jag gjort det har jag haft svårt att komma in i böckerna. Men under sommaren läste jag Den svavelgula himlen av Kjell Westö och älskade den. Den hade allt. Vilket jag tycker att de flesta av hans böcker har.

Favoritprogram på TV?

Det jag minns gällande konsumtion av rörlig bild är Stranger Things säsong 2 och senaste säsongen av The Americans. Kan hända Stranger Things kom redan i slutet av 2017 men det tog länge innan jag var redo för en ny serie efter det. Jag behöver liksom bearbeta och smälta under en lång tid när jag har blivit berörd på riktigt, kan inte bara gå vidare till nästa (gäller även böcker). Sedan såg jag även nyaste säsongen av The Americans, en serie som jag verkligen gillar och även där var det svårt att sedan gå vidare och titta på något annat.

Största musikaliska upptäckten?

Hmm svårt, när jag har lyssnat på musik har det oftast blivit någon äldre Spotify-lista som jag då och då lägger till nya låtar på. Har dock en låt som jag upptäckte 2018 och har lyssnat mycket på och det är Love Last Forever med Mando Diao och Aelita.

Vad var din största framgång på jobbet 2018?

Att jag lyckats kombinera mitt heltidsjobb med eget företagande på ett bra sätt.

Största framgång på det privata planet?

Att vi fortsatte jobba tillsammans som ett team mot gemensamma mål. Antar att ett projekt som jag genomförde i en förening utifrån sätt även ses som en framgång, men minns det tyvärr mest med ångest på grund av att det blev för mycket på alla plan samtidigt.

Vad spenderade du mest pengar på?

Antagligen vår USA-resa i januari.

Något du önskade dig och fick?

Jo.

Något du önskade dig och inte fick?

Just nu känns det inte så. Är tacksam över allting som 2018 förde med sig och ser med stor glädje och tacksamhet fram emot 2019.

Vad fick dig att må bra?

Kreativa projekt, nya projekt, mål som nåddes, vår fantastiska resa i januari, ett mera öppet sinne.

De bästa nya människorna du träffade?

Fördjupade relationen med några personer och det är jag väldigt glad över.

Mest stolt över?

Att jag tagit flera steg framåt i mitt företagande. Att jag deltog i Friday Lab och har jobbar aktivt med personlig utveckling under hösten.

Högsta önskan just nu?

Att vår lilla bejbi mår bra och att allt går bra när vi äntligen får träffa hen i början av nästa år.

Vad tänker du göra annorlunda under 2019?

Inte ta mig an saker som ger mig ont i magen, stress och dåliga vibbar. Lita mera på magkänslan och säga tack, men nej tack om det inte känns bra. Inte lägga för mycket tid på ”gratisjobb”, hit hör även föreningsaktiviteter. Det måste finnas en balans. Gratisjobb ska vara nya utmanande saker inte något som jag vet att jag kan och behärskar. Inte bara hoppa på nya saker, utan alltid be att få återkomma om några dagar så att jag kan tänka igenom i lugn och ro om det är något som jag verkligen vill lägga tid och energi på.